FrmTürkiye

Forumu Okumak Ve Daha Kaliteli Bir Hizmet İçin Üye oLunuz..!!



►€dit ßy 0quzhan ^^◄

Join the forum, it's quick and easy

FrmTürkiye

Forumu Okumak Ve Daha Kaliteli Bir Hizmet İçin Üye oLunuz..!!



►€dit ßy 0quzhan ^^◄

FrmTürkiye

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

::FrmTürkiye:: Türkiye'nin Ücretsiz PayLaşım Sitesi


    C# Setup Dosyası Yapma

    4ChaosAnarchic
    4ChaosAnarchic
    Site Sahibi
    Site Sahibi


    Ruh Hali : 10
    Mesaj Sayısı : 416
    Rep Puanı : 60602
    Kayıt tarihi : 21/05/09
    Yaş : 40
    Nerden : Nereye...
    Lakap : 0quzhan

    Yardım ?? C# Setup Dosyası Yapma

    Mesaj tarafından 4ChaosAnarchic Çarş. Mayıs 27, 2009 10:58 am

    Visual Studio’da setup dosyası oluşturmak için öncelikle Visual studio’dan Projenin ’solution’ kısmına sağ tıklayıp ’Add->New Project’’e tıklıyoruz. Açılan pencerede Other Project Types->Setup and Deployment kısmından ’Setup Project’i seçiyoruz. Aşağıdaki gibi bir pencere elde etmemiz lazım.

    C# Setup Dosyası Yapma 3804adim1


    Şimdi açılan bu penceredeki özellikleri biraz tanıyalım.

    Application Folder: Programın kurulan dizininde olması gereken dosyaları buraya ekliyoruz. Eğer uygulamanızda dll kullanıyorsanız, veritabanı işlemi yaptıysanız yani yazılımızda exe’nin yanında olmasını istediğiniz bir dosya varsa buraya eklemelisiniz aksi halde program açıldığı anda çöker. Programın exe’side bu bölümde olmak zorunda. Eklemek için sağ taraftaki kısıma sağ tıklayıp ’Add->File’ deyip ardından programınızın exe’sini seçin. Eğer bir dll kullanıyorsanız otomatik olarak eklenir

    C# Setup Dosyası Yapma 2845adim2


    User’s Desktop: Bu klasör’e, masaüstünde programınızın kısayol’unu gözükmesini istiyorsanız koyabilirsiniz. Bunu yapmak için sağ taraftaki bölüme gelip sağ tıklayın ve ’Create New Shortcut’’a tıklayın ardından açılan pencereden ’Application Folder’ da bulunan exe’yi seçin ve masaüstünde programınızın isminin nasıl gözükmesini istiyorsanız yazın.


    User’s Programs Menu: Başlat menüsünde programınızın kısayolunu koymak için bu klasör’e de bir exe koymalısınız.

    Setup dosyasının özelliklerini biraz inceleyelim şimdide. Setup projenizin özelliklerini aşağıdaki pencereden isteğinize göre değiştirebilirsiniz.


    AddRemoveProgramsIcon: ’Program Ekle veya Kaldır’ kısmında programızın yaptığınız bir icon ile gözükmesini istiyorsanız buraya bir icon ekleyebilirsiniz.
    Author: Buraya kendi isminizi yazın C# Setup Dosyası Yapma Smiley.
    DetectNewerInstalledVersion: Kullanıcılarınız’ın, programınızın hem eski hem de yeni versiyonunu aynı anda kullanmasını istiyorsanız ’false’ yapın.
    Manufacturer: Programızın yapımcı’sının ismini buraya yazınız. Buraya yazdığınız isim aynı zaman’da Program Files klasörünün altında oluşturulacak klasör’ün de ismi.
    ProductName: Programınızın ismini buraya yazın.
    RemovePreviousVersiyon: Yeni versiyon çıkardığınız da, eskilerinin silinmesini isterseniz bu kısmı ’true’ yapabilirsiniz.

    Properties kısmını da inceledikten sonra ufak bir kaç detay verelim. Setup Projeniz’i bu haliyle derlerseniz Debug klasörünün altında iki tane (.msi ve .exe) dosyası bulacaksınız. Bu dosyalar framework kontrol’ü yapmazlar. Bildiğiniz gibi Visual Studio ile yazdığınız programlar’ı çalıştırmanız için, programı çalıştıran makinada framework olmak zorunda. Şimdi aşağıdaki adımları takip ederek setup dosyanızın framework kontrol’u yapmasını eğer kullanıcı da framework yoksa kurulmasını sağlayalım;

    Setup Projesine sağ tıklayıp ’Properties’ tıklayınız. Açılan pencerede ’Prerequisite’ butonuna basın. Aşağıdaki gibi bir pencere karşınıza çıkmış olması lazım.



    Resimde de gördüğünüz gibi burada, programımızda yüklü olmasını istediğimiz programların bir listesi çıktı. Biz buradan hangi framework versiyonunu kullanıyorsak onu seçmeliyiz. Derlediğimiz zaman setup projesinin yanına framework’unde eklendiğini göreceksiniz. Resimde dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta, bu framework yoksa nereden sorgulatacağımız? Bunun için üç tane seçeneğimiz var;

    1-)Web sitesinden. (Birinci seçenek)
    2-)Setup dosyasının exe’sinin yanından. (İkinci seçenek)
    3-)Belirlediğimiz bir dosya yolunda. (Üçüncü seçenek)

    Buradan hangisi sizin için uygunsa seçebilirsiniz. Setup projemizi derleyip .msi ve .exe uzantılı dosyaları kullanıcılarımıza verip kullanabilirler.
    ALINTIDIR

      Forum Saati Cuma Kas. 01, 2024 4:41 pm